Anders Hedelin ny Ekonomichef på Inission Malmö

Anders Hedelin är från och med augusti ny Ekonomichef på Inission Malmö. Innan Anders anslöt sig till Inission tjänstgjorde han som Ekonomichef på Rollco, ett av gruppen Addtechs dotterbolag. Anders är i grunden Civilekonom med examen från Stockholms Universitet men han har också en Master of Business Administration från University of Massachusetts. Nu är han på Inissions fabrik i Malmö och vill skapa en professionell ekonomiavdelning.

– Många företag ser ekonomiavdelningen som en kostnad. Men det är egentligen en renodlad serviceavdelning, både externt och internt. Vi vet vad organisationen tjänar och förlorar pengar på. Genom bra ekonomisk kontroll och styrning kan vi också bidra med intäkter.

Vad är dina första intryck efter knappt en vecka på Inission?
– Det känns bra och stimulerande. Det finns mycket att göra. För att harmonisera med övriga bolag i Inission ska vi i oktober byta ERP-system och gå över till Monitor. Det innebär omfattande förberedelser och som projektledare har jag förstås ett stort ansvar.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag brukar oftast ha ett gott humör och det tror jag kan bidra till gladare medarbetare. Vilket i slutändan leder till att vi gör ett bättre jobb. Jag känner också ett starkt ansvar för hur det går för företaget, kunden och projektet och agerar alltid för verksamhetens bästa.

Anders är uppväxt i Söderhamn i Hälsingland men har spenderat mestadelen av sitt liv i Stockholm. Han har också varit bosatt i vindistriktet Mendosa i Argentina.

– Av en tillfällighet köpte jag en bit mark där och flyttade dit med hela familjen.  Där startade vi ett ganska stort jordbruk. Vi odlade plommon, persikor men mestadels vindruvor som vi sedan sålde vidare till vinproducenter. Vi har fortfarande kvar jordbruket.

Tack och lycka till Anders!

För mer information kontakta:
Anders Hedelin, Financial Manager
anders.hedelin@inission.com
direkt +46 40 650 02 01
mobil +46 704 10 93 59