Stefan Jönsson, Inissions nya Säljchef

Tidigare Note- och Flextronics-anställda Stefan Jönsson tar över som Säljchef på Inission när Cecilia Carlswärd är föräldraledig. Stefan bor och är uppväxt i Blekinge. Sin studietid tillbringade han på Chalmers tekniska högskola där han utbildade sig till Civilingenjör i elektronik. Utöver dessa studier har han även läst kurser i marknadsföring och ekonomi.

Stefan började sin karriär som konstruktör inom försvarsindustrin i Karlskrona. Därefter blev han projektledare inom konstruktion med fokus på produktionsoptimering på Ericsson. 1997 sålde Ericsson Karlskronafabriken och Stefan blev anställd av köparna Flextronics. Han fick då ansvaret att bygga upp en elektronikavdelning med fokus på att konstruera elektronik optimerad för volymtillverkning. I och med det väcktes intresset för producerbarhetsgranskningar (Dfx – Design for Producerbarhet, Inköp och Test) och med tiden fick Stefan en betydelsefull erfarenhet när det gäller att optimera hela värdekejdan med avseende på kostnad, prestanda och kvalitet. Stefan blev sedan produktionschef på Areva som leverarar svetsade komponenter till kärnkraftsindustrin. Innan Stefan anslöt sig till Inission var han dock anställd av Note i Lund. Där jobbade han som säljare i cirka fem år.

Hur kom det sig att du blev Säljchef på Inission?
– Jag ville göra något annat och Inission sökte en Säljchef. Med tanke på mina tidigare erfarenheter tyckte jag att det såg intressant ut och ringde upp Fredrik Berghel. Efter några långa diskussioner med honom och Olle hade jag ett mycket gott intryck av dem och Inission som företag.

Vad har du för förväntningar?
– Hårt arbete, roliga stunder och utrymme för kreativitet. Dessutom vill jag ha mycket diskussion och många resonemang. Högt i tak är en förutsättning och det har jag fått uppfattningen om att det är på Inission.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag är i grunden en entreprenör som vill mycket. Men jag vill mycket på ett realistiskt och strukturerat sätt. Därmed hoppas jag även få saker gjorda.

På Inission, vad är din titel och dina arbetsuppgifter?
– Jag är Säljchef och ska hjälpa företaget att binda nya affärer och utveckla säljförmågan. Jag är stationerad i Karlstad men kommer ständigt att vara på resande fot mellan Inissions kunder och olika fabriker.

Avslutningsvis, vad gör du helst när du inte arbetar?
På fritiden fotograferar jag en del. Gärna naturbilder. Både ovanför och under vattenytan. Så när jag reser blir det oftast till platser med goda vandringsmöjligheter och hisnande vyer eller till varmare breddgrader med dykning bland fiskar och koraller. Eller umgås med nära och kära såklart!

Tack, och lycka till Stefan!

Kontaktuppgiter
Stefan Jönsson
+46 (0) 709 651195
stefan.jonsson@inission.com