På bildet ser vi fr. v. Kristo Piksar, CTO og Nadežda Dementyeva, administrerende direktør Inission Tallinn.

Nytt produksjonsutstyr verdt to millioner euro er lansert ved Inission Tallinns mekaniske anlegg i Lagedi. Utstyret skal bidra til å øke produksjonskapasiteten for plateprodukter med ca. 20 %. Investeringen omfatter fire maskiner, inkludert et robotarbeidssenter som er unikt i Baltikum.

Ifølge Nadežda Dementyeva som er administrerende direktør i Inission Tallinn, vil fokuset for selskapet som feirer 15-årsjubileum i år være på automatisering, robotisering og digitalisering av produksjonen.

– Den store investeringen vil øke produksjonskapasiteten og utvide produktporteføljen vår betydelig. De nye Amada- og LVD-enhetene representerer det siste innen industriell teknologi og er en del av smart industrikonseptet. Produktene som produseres her brukes på en rekke felt, inkludert datamaskiner, servere, understasjoner og skap, og andre produkter som krever tynt metall.

Blant de nye maskinene er en Amada Combilaser utstyrt med et automatisk karusellverktøylager, det første i sitt slag, ikke bare i Baltikum, men også innenfor Inission-gruppen. Ifølge Kristo Piksar, CTO i Inission Tallinn, vil det nye utstyret øke effektiviteten betydelig.

– Det er mulig å jobbe på helautomatiske linjer i opptil en uke, uten menneskelig innblanding, til materialet går tomt.

Overvåking av robotarbeidssenteret utføres bak skrivebordet på kontoret, via kameraer, hvor det også er mulig å overvåke effektiviteten til maskinene i sanntid. AI er nå også en del av prosessen og gir bl.a. a. råd om hvordan en del lettest kan bøyes og kuttes ved å velge riktig verktøy og i hvilken rekkefølge verktøyene skal brukes.

I tillegg til robotene i fabrikken ble det også anskaffet et nytt LVD-robotsenter.

Inission Tallinn har vært aktiv i Estland i 15 år og har stadig økt salgsvolum og omsetning. Inissions fabrikker i Estland eksporterer sine produkter til det europeiske, asiatiske og amerikanske markedet.

Inission Tallinn OÜ tilhører Inission AB, som er notert på Nasdaq First North Growth Market. Selskapet har ni fabrikker i Sverige, Finland, Norge og Estland. Inissions estiske fabrikker ligger i Tallinn og Lagedi. Tallinn-fabrikken produserer elektronikk og elektromekanikk – kretskort, utstyrsdeler og større integrerte løsninger for elektronikk. Lagedis mekaniske anlegg produserer komplekse, høypresisjonsprodukter av tynne metallplater. De estiske fabrikkene sysselsetter opptil 180 ansatte. Lagedi-fabrikken drev tidligere under navnene Hyrles OÜ og HY-Tech Comp.

 

For mer informasjon:
Nadežda Dementjeva, administrerende direktør Inission Tallinn
nadezda.dementjeva@inission.com
+372 539 67467

Om Inission
Inission er en totalleverandør av tilpassede produksjonstjenester og produkter innen avansert industriell elektronikk og mekanikk. Våre tjenester dekker hele produktets livssyklus, fra utvikling og design til industrialisering, volumproduksjon og ettermarkedstjenester. Inission har virksomhet i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italia, USA og Tunisia. Inission har en sterk verdidrevet bedriftskultur av entreprenørskap og lidenskap, som i 2023 har resultert i en omsetning på ca. SEK 2,2 milliarder med et gjennomsnitt på 1 070 ansatte. Inission er notert på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som sertifisert rådgiver. Inissions tilbud er delt inn i to forretningsområder; Kontraktsproduksjon av elektroniske og mekaniske produkter under merket Inission og Power elektronikk og systemer under merket Enedo. Rapporter arkiveres på https://www.inission.com/investor/

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
Org.nr. 556747–1890