Inission innovation award 2021

2019 års vinnare Blixt Tech AB. Från vänster Charlotta och Trued Holmquist.

OBS! På grund av rådande situation med Covid-19 pandemin har finalen av Inission innovation award återigen flyttats fram. Finalen kommer att avgöras i maj 2021 tillsammans med Ny Teknik och deras 33-lista.

Även om tävlingen flyttas fram kommer den inte att ta en pause. Med andra ord kan ni fortsätta att anmäla er till Inissions och Prevas innovationstävling. Alla bolag med en innovation innehållande elektronik är välkomna att delta. I potten ligger utvecklingstjänster från Prevas värt 250000 kr och tillverkningstjänster från Inission värt 1 miljon kr. Ytterligare 50000 kr delas ut i form av Publikens pris.

ANSÖKAN
Börja med att föranmäla er. Det är enkelt och tar endast någon minut. Maila till tavling@inission.com och ange följande kontaktinfo:

– Namn
– Adress
– Telefonnummer
– Mailadress

I ämnesraden skriver ni Intresserad. Då kommer ni att få ”Tävlingsregler och formella krav” samt ”Mall för affärsplan” skickade till er via mail. Deadline-datum för bidrag kommer att meddelas längre fram.

De reservationer vi har är att alla deltagare ska ha ett AB registrerat, att vinnaren bekostar ingående material själv, att innovationen innehåller elektronik och att deltagarna kan offentliggöra sin innovation.

FINALEN
Juryn består av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och Ny Teknik. De utser de tre bästa bidragen som bjuds med till Stockholm där de presenterar sina innovationer inför juryn. Finalen avgörs framför publik och press i ett Draknästet-liknande koncept på Epicenter i Stockholm, mitt under Ny Tekniks final av 33-listan. Publiken röstar fram sin egen favorit och finalen avslutas med att juryn presenterar vinnaren av Inission innovation award. Bland besökarna finns journalister, investerare, myndigheter och organisationer.

VINSTEN
Vinnaren av Inission innovation award, som utses av juryn, erbjuds produktionstjänster från Inission värt 1 000 000 kr. Vinnaren får då tillgång till hela Inissions produktionsresurser och kompetens för att industrialisera och producera sin innovation. Genom Prevas erbjuds vinnaren utvecklingstjänster värt 250 000 kr. Prissumman på totalt 1,25 miljoner kr kan användas under ett år. Dessutom delas Publikens pris ut. Det är ett fristående pris där publiken avgör vem av finalisterna som är bäst. Vinnaren av Publikens pris får 50000 kr.


Välkommen med din innovation!

Läs om 2019 års vinnare
Läs om 2018 års vinnare
Läs om 2017 års vinnare


KONTAKTPERSONER
Olle Hulteberg, Marknadschef Inission AB
0707-202444
olle.hulteberg@inission.com

Maria Månsson, Director innovation and research, Prevas AB
0708-644 399
maria.mansson@prevas.se


Inission innovation Award i samarbete med:

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska produkter. Vi utvecklar, konstruerar, testar och industrialiserar kundernas produkter. Vi lagerhåller, reparerar och uppgraderar dem under hela deras livstid. Genom att kombinera detta med en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim, Tallinn, Lagedi och Lohja. Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North.