Inission innovation award flyttas fram

2019 års vinnare Blixt Tech AB. Från vänster Charlotta och Trued Holmquist.

Inissions och Prevas uppmärksammade innovationstävling flyttas återigen fram på grund av Covid-19-pandemin. Finalen kommer istället att avgöras i maj 2021 tillsammans med Ny Teknik och deras 33-lista.

Inission innovation award är tävlingen för alla bolag med en innovation som innehåller elektronik. Sedan starten har sju bolag vunnit och i september skulle en åttonde vinnare utses. På grund av rådande Covid-19-pandemi tvingas tävlingen flyttas fram till maj 2021.

– För oss i juryn och våra tävlande är finalen en social aktivitet med ett stort inslag av interaktivitet. Prissumman i sig är förstås av stor betydelse för våra vinnare men man ska inte underskatta vikten av den publicitet och nätverkande som en sammankomst av den här magnituden medför. Finalen, som är ett samarrangemang med Ny Teknik och deras 33-lista, förväntades samla ca 300 personer och var planerad först till maj men flyttades sedan fram till september. Tanken på en digital variant i september har funnits där och jag uppskattar det arbete som alla tävlande hittills lagt ner. Men vi har landat i att vi hellre ser en nervkittlande final med investorer, entreprenörer, press och publik framför scen nästa år, säger Olle Hulteberg, Jurymedlem och Marknadschef Inission AB.

 Om Inission innovation award 2021
Alla bolag med en innovation som innehåller elektronik får delta. Prissumman består av utvecklingstjänster från Prevas värt 250 000 kr och tillverkningstjänster från Inission värt 1 miljon kr. Ytterligare 50 000 kr delas ut i form av Publikens pris. Inission innovation award har sedan starten utsett sju vinnande innovationer. Bland annat ett instrument för diagnosticering av perifera nervskador, ett smart trafiksystem med 3D och AI och ett system som monteras i utryckningsfordon för att varna andra bilister om dess närvaro. Senast vann Blixt Tech AB med sin digitala brytare – en enhet som inte bara kan bryta elen, utan också styra, mäta och kommunicera med allt som är anslutet till elnätet.

Vill du delta?
Att anmäla sig till tävlingen är lätt. Maila till tavling@inission.com och ange namn, adress, telefon och mail. I ämnesraden skriver ni “Intresserad”. Då får ni tävlingsregler, formella krav och en mall för affärsplanen skickade till er via mail. De reservationer vi har är att ni ska ha ett AB registrerat, att ni bekostar ingående material själva, att innovationen innehåller elektronik och att ni kan offentliggöra er innovation.

Inission innovation award i samarbete med Prevas, Nordea, Almi och Ny Teknik.

 

 För mer information kontakta:
Olle Hulteberg,Marknadschef Inission AB
0707-20 24 44
olle.hulteberg@inission.com

Maria Månsson, Director innovation and research, Prevas AB
0708-644 399
maria.mansson@prevas.se
www.prevas.se

Om Inission
Inission är en lönsam totalleverantör som erbjuder krävande industrikunder i Norden tillverknings- och logistiktjänster för kompletta elektroniska och mekaniska produkter. Vi utvecklar, konstruerar, testar och industrialiserar kundernas produkter. Vi lagerhåller, reparerar och uppgraderar dem under hela deras livstid. Genom att kombinera detta med en produktion baserad på hög flexibilitet, kundanpassning och korta ledtider blir vårt erbjudande mycket konkurrenskraftigt. Inission har produktionsenheter i Stockholm, Västerås, Borås, Munkfors, Malmö, Trondheim (Norge), Lohja (Finland), Lagedi och Tallinn (Estland). Inission äger också ett säljbolag i Köpenhamn. Inission är noterade på Nasdaq First North. www.inission.com

Om Prevas
Prevas är ett utvecklingshus där påhittigheten står i centrum. Med hög teknisk kompetens och affärsförståelse hjälper vi kunder inom vitt skilda branscher att dra större nytta av vår tids teknikutveckling. Nytta för människor, planeten och ekonomin. Prevas startade 1985 och är idag 600 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998. För mer info om Prevas, besök www.prevas.se.