Jesper Leklem ny Key Account Manager på Inission Munkfors

Jesper Leklem är sedan i början av september ny Key Account Manager på Inission Munkfors. Jesper kommer senast från 3MPeltor Communications där han jobbade som Communications specialist. Nu ser han fram emot att stärka och utveckla verksamhetens marknadsavdelning med sin positiva attityd och stora kundfokus.

Jesper kommer ursprungligen från Östersund men bor numer i Karlstad sedan 15 år tillbaka. Intresset för sälj fick han tidigt genom sin far men han kände även en dragning till ett annat yrke.

– Tanken var först att jag skulle bli polis men med tiden insåg jag att jobba mot kunder ligger mer i mina gener. Min pappa jobbade nämligen som säljchef och det var han som gjorde att jag fick upp ögonen för yrket.

Jesper flyttade sedan ner till Karlstad och har de senaste 12 åren jobbat mot tillverkningsindustrin.

– Jag har jobbat på både Wurth, Swedol, Tools och 3M som Account Manager/KAM. Genom dem jobbade jag mot större bolag som t.ex. Bofors, Sandvik, SSAB och Outokumpu. Men det var först när jag anställdes av 3MPeltor kommunikation som jag kom i kontakt med elektronikindustrin.

På 3MPeltor kommunikation jobbade Jesper som kommunikations specialist (Active Hearing) i 8 år, med bl. a. ansvar för jaktsegmentet i Sverige, tills ett rekryteringsbolag hörde av sig angående Key Account Manager-tjänsten på Inission.

Vad är dina första intryck av Inission?
-Nu har jag varit här i snart två månader och det känns riktigt bra. Det är en spännande bransch och det händer saker hela tiden. Här ska man vara om man gillar förändring. Men främst handlar det om lagkänslan. Vi på marknad sitter nära varandra, kan föra bra dialoger och har en närhet till hela kedjan från offert till leverans av färdig produkt. Alla är involverade. Vi har också morgonmöten varje dag tillsammans med produktion vilket medför att man får koll på alla leveranser som ska ske under dagen.

Vad är dina bästa egenskaper du tar med dig till jobbet?
– Jag försöker alltid vara positiv. Det låter klyschigt men för mig innebär varje dag en ny möjlighet. Jag är också mycket kundfokuserad, på 3M blev jag t.ex. årets rookie första året vilket baserades på vad kunderna tyckte om min närvaro/kommunikation.

På Inission, vad är din titel och arbetsuppgifter?
– Som Key Account Manager har jag ett helhetsansvar för mina kunder. Det innebär att jag jobbar tätt ihop med inköp, produktion och planering för att kunna presentera och leverera en så kostnadseffektiv lösning till kunden som möjligt.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
– Jag är från Östersund så fjällvandring, skog och natur ligger mig varmt om hjärtat. Vi har en sommarstuga vid sjön Gapern som vi ofta besöker. Jag är även sportintresserad och spelar både innebandy och fotboll. Även om man är lite stelare nuförtiden så är det alltid roligt och viktigt att hålla igång kroppen på ålderns höst.

Tack och lycka till Jesper!

För mer information kontakta:
Jesper Leklem, Key Account Manager Inission Munkfors AB
jesper.leklem@inission.com
+46 702 49 99 71