Rettig Sweden AB

Anders Ehn Rettig Sweden

Kundkontakten avgörande för Rettig Sweden AB

I Järpås utanför Lidköping ligger Rettig Sweden AB, ett företag i Rettig-koncernen. De tillverkar elektriska oljefyllda radiatorer och dekorativa produkter inom det välrenommerade varumärket LVI.

Bakgrund

Inission är en av Rettigs största leverantörer och tillhandahåller elektroniska styrningar, kablage m m. Leveranser sker mycket frekvent med korta ledtider och snabba transaktioner. När deras kundkontakt på Inission i Tallinn skulle gå på föräldraledighet, blev inköpschef Anders Ehn och produktionsplanerare Peter Bengtsson bekymrade.

Leveranstiderna livsviktiga

– Vi var oroliga för hur det skulle gå, berättar Anders Ehn. Vår kontakt skötte allt åt oss och hade mycket god kännedom om våra produkter. Hon fixade med det mesta.

För Rettig är leveranstiderna livsviktiga. Störningar i leveranstiderna skulle kunna leda till omplaneringar och produktionsstopp på grund av materialbrist.

-Det får helt enkelt inte hända, säger Anders Ehn. Allt hade fungerat klockrent tidigare. Nu skulle vi få en relativt nyanställd som kundsupport hos leverantören. Klart att vi var lite bekymrade.

Kundkontakten överförväntan

Det var alltså ingen lätt uppgift som den nya kundsupporten, Natalja Prokopenko, skulle ta över – särskilt som Rettig var vana vid en mycket hög servicegrad på en rad områden.

-Med facit i hand har det fungerat över förväntan bra, säger Anders Ehn. Vi fick snabbt in Natalja i ”gänget” och hon håller verkligen samma servicegrad som vi är vana från Inission. Vi är mycket nöjda och tillfredsställda med vår nya kontakt. Ingen anledning till oro.